Διαγωνισμοί- Εκθέσεις.

 

Γιατί πρέπει να συμμετέχουμε στις Εκθέσεις – Διαγωνισμούς

700eb27e35e8ab8d630323206bee48e9 Δεν είναι λίγες οι φορές που πάνω σε συζήτηση με ανένταχτους εκτροφείς μπαίνουν από μέρους τους στη κουβέντα κάποια σκληρά ερωτήματα που έχουν δύσκολες απαντήσεις:  “Γιατί να γραφτώ σε σύλλογο; Μπελά στο κεφάλι μου θα βάλω; Τι έχω να κερδίσω από μία ένταξη; Στο κάτω – κάτω δεν συμμετέχω στους Διαγωνισμούς ούτε με ενδιαφέρει να δακτυλιδώνω τα πουλιά που βγάζω κάθε χρόνο”.  

 Οι ανένταχτοι – ανεξάρτητοι εκτροφείς έχουν συνήθως ακλόνητα επιχειρήματα.  Κάνουν αυτό που θέλουν, όποτε και όπως το θέλουν χωρίς κανένα εκτροφικό άγχος (έστω και δημιουργικό).  Δεν περιορίζουν ποτέ τις καλοκαιρινές τους διακοπές για τα πουλιά  ούτε χάνουν το χρόνο τους να τα προετοιμάσουν για τις Εκθέσεις – Διαγωνισμούς. Δεν επιβαρύνονται με καμιά ετήσια συνδρομή, δεν ξοδεύουν χρήματα για την απόκτηση Εκθεσιακών κλουβιών ούτε δεσμεύουν αποθηκευτικό χώρο για τη φύλαξη τους. Και στο φινάλε – φινάλε (που λέει ο λόγος) δεν σκοτίζονται ιδιαίτερα για φιέστες και βραβεία.

Πιθανόν, η φυσική τους παρουσία και μόνον αυτή στο χώρο διατήρησης και εκτροφής των πουλιών τους (εκτροφείο) να τους ικανοποιεί πλήρως και για το λόγο αυτό να μην αισθάνονται την ανάγκη να μοιραστούν με άλλους τη χαρά και τη λύπη τους για όσα συμβαίνουν εκεί μέσα. Όσο και αν διαφωνώ με τα παραπάνω επιχειρήματα δεν νομίζω πως θα μπορούσα να τα αποκρούσω με επιτυχία .  Ο αντίλογος μου θα περιοριζόταν στην αναφορά των παρακάτω λόγων που οδήγησαν  εμένα προσωπικά να ενταχθώ σε Συλλόγους και να συμμετέχω ανελλιπώς κάθε χρόνο σε Εκθέσεις – Διαγωνισμούς.

α) Θεωρώ εξ ορισμού φίλους όλους αυτούς που αγαπούν και εκτρέφουν πουλιά.

β) Θεωρώ αδιανόητο να έχω κάποια σημαντική ( για μένα έστω ) εκτροφική επιτυχία και να τη κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου.

γ) Θεωρώ αδιανόητο να έρθει η περίοδος των Εκθέσεων και να είμαι μακριά από τις αίθουσες που πλημμυρίζουν με κελαηδήματα πουλιών.

δ) Θεωρώ μεγάλη απώλεια να στερήσω από τον εαυτό μου την ευκαιρία να δω από κοντά εκτροφείς που έρχονται από όλη την Ελλάδα για το κορυφαίο εκτροφικό γεγονός της χρονιάς που είναι μία  Συλλογική  η μία Ομοσπονδιακή Έκθεση – Διαγωνισμός.                                                                                                                                posjetitelj-na-izlozbi-ptica-300x225

ε) Θεωρώ μεγάλη απώλεια να μην έχω την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους  διεθνείς κριτές που έρχονται στη χώρα μας προκειμένου να βαθμολογήσουν τα πουλιά και να προσφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους.

στ) Θεωρώ αδιανόητο να χάσω την ευκαιρία να δω συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο τα πουλιά άλλων εκτροφέων της ράτσας που εκτρέφω προκειμένου  να τα συγκρίνω με τα δικά μου, να διαπιστώσω την πρόοδο τους σε σχέση με τη δική μου και να χαρώ μαζί τους για τα βραβεία που κέρδισαν η να αστειευτώ μαζί τους για αυτά που δεν μπόρεσαν να κερδίσουν.

ζ)  προκειμένου να προσφέρω το καλύτερο δυνατόν στα πουλιά μου, δεν θα ήθελα ποτέ να χάσω την ευκαιρία να συναντηθώ με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας και να πληροφορηθώ από πρώτο χέρι  για τα προϊόντα και τον εξοπλισμό που προσφέρουν οι επώνυμες εταιρείες που συνεργάζονται.

η) και τέλος, πιστεύω πως όταν κάποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με κάποια δραστηριότητα είτε αυτή είναι μία  βιοποριστική απασχόληση είτε μία ψυχαγωγική ενασχόληση (χόμπυ), θα πρέπει (πάντα στα μέτρα των δυνατοτήτων του) να το πράττει  όσο μπορεί καλύτερα, υπεύθυνα, απλόχερα και να μην αποφεύγει να πιστοποιεί τη πρόοδο του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ   AL 001

Advertisement