Βλαστωμένοι …απο σπίτι.

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΛΑΣΤΗΜΕΝΩΝ ΣΠΟΡΩΝ

απο τον Βασίλη Ρίζο .

ph-1Παρουσιάζω βήμα – βήμα τη μέθοδο που χρησιμοποιώ για την παρασκευή βλαστημένων σπόρων.

Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η μεγάλη ποσότητα σπόρων που μπορούμε να έχουμε όσο συχνά θέλουμε.ph2

Στη φωτο 1 φαίνονται τα βασικά σκεύη που απαιτούνται.

Μια κατσαρόλα  και δύο κόσκινα για αλεύρι.

Προσθέτουμε στο ενα κόσκινο σπόρους μέχρι να καλύψουμε καλά την επιφάνειά του ( 0,5-1 cm ύψος)  (φώτο 2).

Τοποθετούμε το κόσκινο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε τελείως τους σπόρους

προσέχοντας να μη καλυφθεί το ύψος του κόσκινου ( φωτο 3)ph3

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και την αφήνουμε όλο το βράδυ (φωτο 4)ph4

Το επόμενο πρωί ξεπλένουμε καλά στη βρύση τους σπόρους και τοποθετούμε πάλι το κόσκινο στην κατσαρόλα( την οποία έχουμε ξεπλύνει επίσης) ,χωρίς νερό αυτή τη φορά. Εγώ βάζω το κόσκινο να πατάει πάνω σε ένα πλαστικό καπάκι απο τάπερ για να μην έρχεται σε επαφή με την υγρασία στον πάτο της κατσαρόλας (φωτο 5, 6, 7)

.ph5 ph6 ph7

Ξανασκεπάζουμε με την πετσέτα και αφήνουμε μέχρι το βράδυ οπότε και ξεπλένουμε ξανά.

Αν θέλουμε βλαστημένους σπόρους σε καθημερινή βάση ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με δεύτερο κόσκινο.

Όσο μουλιάζουν οι σπόροι του δεύτερου κοσκινου στο νερό τοποθετούμε το πρώτο κόσκινο από πανω του

χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο καπάκι απο τάπερ στο ενδιάμεσο (φωτο 8,9).

ph8ph9

 

 

 

 

 

Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να έχουμε μεγάλη ποσότητα σπόρων καθημερινά ( φωτο 10).ph10

Οταν οι σπόροι είναι έτοιμοι τους ξεπλένουμε και τους αφήνουμε να στεγνώσουν πριν τους δώσουμε στα πουλιά

ΠΡΟΣΟΧΗ : Απαιτείται σχολαστική καθαριότητα των σκευών που χρησιμοποιούμε κάθε φορά

Advertisement